Η Ελληνική Λέσχη Υψηλής Νοημοσύνης καλώς ορίζει καθένα διαθέτει αποδεδειγμένες γνωστικές ικανότητες που αναμένονται μόνο από 1:44 του γενικού πληθυσμού ×

Γενικές πληροφορίες

Γέννηση: Στρύμη Ροδόπης
Διαμονή: Αθήνα

 

Εκπαίδευση

Πτυχίο Σχολής Ικάρων / Τμήμα Ιπταμένων.
Μεταπτυχιακός τίτλος (MSc) στην Εφαρμοσμένη Φυσική με διατριβή στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (Electrical Engineering) στο Naval Postgraduate School, California, USA, με άριστα.

Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

 

Επάγγελμα

Αξιωματικός (Ιπτάμενος) Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Επαγγελματική Εμπειρία
Εμπειρία σε επιχειρησιακές θέσεις ως Ιπτάμενος, εκπαιδευτής και δοκιμαστής αέρος μαχητικών αεροσκαφών (Α/Φ) σε Μονάδες αναχαίτισης, με χιλιάδες ώρες πτήσης κυρίως με μαχητικά Μ-2000/-5, επίσης σε επιτελικές θέσεις ως Διευθυντής Διευθύνσεων, καθώς και θέσεις ευθύνης – διοίκησης ως Διοικητής Μονάδων και Σχηματισμού σε Μονάδες της ΠΑ.

 

Διακρίσεις

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Σχολή Ικάρων διατέλεσε Αρχηγός Σειράς Ικάρων (1ος στην Τάξη/Σειρά του) και Αρχηγός Σχολής.
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αριστούχων Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Electrical Engineering των ΗΠΑ [IEEE-HKN (Eta Kappa Nu) : The international honor society of the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)].
Μέλος της Ένωσης Αριστούχων Φοιτητών Φυσικής των ΗΠΑ (SPS/Sigma Pi Sigma: A US physics honor society).
Μέλος του διεθνούς επαγγελματικού οργανισμού Association of Old Crows (AOC) που ειδικεύεται στον ηλεκτρονικό πόλεμο
Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (ΑΑΚΕ).
Έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων στο αντικείμενο της εργασίας του για τη συγγραφή εκπαιδευτικών εγχειριδίων με καθοριστική συμβολή στη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Ιπταμένων και την αύξηση της μαχητικής ικανότητας της Μονάδας του και της ΠΑ.
Επίσης, έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ταξιάρχη Τάγματος της Τιμής και τον Ανώτερο Ταξιάρχη Τάγματος του Φοίνικα και πλήθος μεταλλίων.

 

Γλωσσική επάρκεια

Αγγλικά σε επίπεδο Proficiency.

 

Ενδιαφέροντα

Διάβασμα – Ηγεσία – Στρατηγική – Ψυχολογία – Σκάκι – Ζωγραφική – Σχέδιο – Ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης – Ποδηλασία – Γυμναστική – Ταξίδια.

 

Συμμετοχές σε κοινότητες

Μέλος της Mensa Greece Society

 

Επαφή

Email: [email protected]

 

Σύνοψη της ΕΛΥΝ

ΕΛΥΝ Ίδρυση: 01/01/2014
Επίδοση: IQ 132, σ 16
Τυπικές αποκλίσεις: 2
Εκατ. Κλίμακα: 97.7
Σπανιότητα: 1 : 44

Μέλη: 26
Ενδιαφερόμενοι: 1
Κάλυψη: 1144

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί

 
 

Στηρίξτε την ομάδα