Η ΕΛΥΝ έχει ένα νέο μέλος, τον Θωμά Χατζηαθανασίου, Αξιωματικό (Ιπτάμενο) Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) από την Στρύμη Ροδόπης, κάτοικο Αθηνών.

Ο Θωμάς έχει Πτυχίο Σχολής Ικάρων / Τμήμα Ιπταμένων, Μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στην Εφαρμοσμένη Φυσική με διατριβή στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (Electrical Engineering) στο Naval Postgraduate School, California, USA, με άριστα και είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Έχει εμπειρία σε επιχειρησιακές θέσεις ως Ιπτάμενος, εκπαιδευτής και δοκιμαστής αέρος μαχητικών αεροσκαφών (Α/Φ) σε Μονάδες αναχαίτισης, με χιλιάδες ώρες πτήσης κυρίως με μαχητικά Μ-2000/-5, επίσης σε επιτελικές θέσεις ως Διευθυντής Διευθύνσεων, καθώς και θέσεις ευθύνης – διοίκησης ως Διοικητής Μονάδων και Σχηματισμού σε Μονάδες της ΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Σχολή Ικάρων διατέλεσε Αρχηγός Σειράς Ικάρων (1ος στην Τάξη/Σειρά του) και Αρχηγός Σχολής. Είναι μέλος σε πολλές κοινότητες αριστείας. Έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων στο αντικείμενο της εργασίας του για τη συγγραφή εκπαιδευτικών εγχειριδίων με καθοριστική συμβολή στη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Ιπταμένων και την αύξηση της μαχητικής ικανότητας της Μονάδας του και της ΠΑ. Επίσης, έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Ταξιάρχη Τάγματος της Τιμής και τον Ανώτερο Ταξιάρχη Τάγματος του Φοίνικα και πλήθος μεταλλίων.

Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν το διάβασμα, ηγεσία, στρατηγική, ψυχολογία, σκάκι, ζωγραφική, σχέδιο, ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, ποδηλασία, γυμναστική και τα ταξίδια. Είναι επίσης μέλος της Mensa Greece.

Θωμά, καλώς όρισες στην ΕΛΥΝ

ΕΛΥΝ, Γραφείο Τύπου