Η ΕΛΥΝ έχει ένα νέο μέλος, τον Ανδρέα Τσιμπούρη

Ο Ανδρέας Τσιμπούρης είναι Διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.

Είναι ιδρυτής του εργαστηρίου ρομποτικής Robotica.gr και εμπνευστής της μεθοδολογίας ανάπτυξης δεξιοτήτων που εφαρμόζεται στο εργαστήριό του και στο δίκτυο συνεργατών του.

Από το 2015 προπονεί μαθητικές αγωνιστικές ομάδες που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO) και εκπαιδεύει προπονητές Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Το 2017 ήταν ο προπονητής με τις περισσότερες ομάδες που διακρίθηκαν στην Ελλάδα, τρεις από τις οποίες εκπροσώπησαν τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Costa Rica αποσπώντας στην αγωνιστική κατηγορία Δημοτικού την καλύτερη θέση μεταξύ των ομάδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ομάδες του έχουν μέχρι σήμερα 18 θέσεις βάθρου με 12 πρώτες θέσεις.

Έχει υπάρξει συνεργάτης του ΙΤΥ στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών. Πραγματοποίησε επίσης σεμινάρια εκπαίδευσης Προπονητών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και εισηγήσεις για τη ρομποτική στο πλαίσιο συνεδρίων, σε συνεργασία με Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη αθλητικών οργανώσεων, καθώς και τη μελέτη και υλοποίηση μοντέλου έκδοσης διαπιστεύσεων σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης-ρυθμικής γυμναστικής και TaeKwonDo.

Συνεργάστηκε με τα μουσεία Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Αρχιμήδη για τη δημιουργία της ψηφιακής αναπαράστασης του τρόπου λειτουργίας και των video παρουσίασης των εκθεμάτων τους.

Είναι μέλος της Mensa Hellas με πιστοποιημένο IQ 139 (sd15).

Ανδρέα, καλώς όρισες στην ΕΛΥΝ

ΕΛΥΝ, Γραφείο Τύπου